Hui al bloc vos convidem a descobrir el llibret de falla de la comissió de Plaça del Forn d’Alzira, que combina la tradició d’este tipus de publicacions amb el disseny més actual i innovador. Un llibret imprés als nostres tallers.

portada llibret de falla personalitzable

La coberta del llibret és personalitzable. Amb un palet amb forma de llapicera el lector pot rascar la superfície i dibuixar el que vullga.

Un llibret de falla diferent i divertit

Amb les emocions que desperten les Falles com a fil conductor, aquest llibret de falla busca una reacció en el lector que genere una intensa complicitat a través dels sentiments més bàsics: amor, passió, ira, por, tristesa, sentiments universals però emmarcats dins del món faller.

Esta reacció s’ha fomentat creant un llibre participatiu, que ajude al lector a manifestar-se i expressar de diferents formes escrites i artístiques la forma en què viu eixes emocions.

Amb aquest plantejament, el llibret es converteix en un record precís de les Falles 2017 impossible d’esborrar.

Amb el títol Emociona’t el llibret té un concepte molt clar: pretén ser una publicació que informe i siga participativa, aconseguint convertir-lo en un llibre-objecte personal i exclusiu.

interior de la impresión del llibret de falla

Interior del llibret de la falla Plaça del Forn d’Alzira imprés en La Imprenta CG.

interior de la impresión del llibret de falla

Amor, passió, alegria, por. El llibret està dedicat a les emocions humanes més bàsiques.

interior de la impresión del llibret de falla

interior de la impresión del llibret de falla

interior de la impresión del llibret de falla

Falla Plaça del Forn d’Alzira: un llibret de falla únic

Aquest llibret, creat per l’equip de Mimus Comunicación, convida al lector des de la portada a que s’involucre en el disseny, deixant llibertat per a que la personalitze al seu gust. Amb la tècnica de l’esgrafiat es pot, amb ajuda d’un palet de fusta inclòs al llom del llibre, rascar, ratllar, dibuixar, crear textures, línies, il·lustracions… aconseguint que cada portada siga única i personal.

portada llibret de falla personalizable

La coberta del llibre és completament personalitzable pel lector.

Per al projecte d’Emociona’t s’ha apostat per que el llibre siga una perfecta comunió entre el disseny, la maquetació i el contingut. El llibre ha de tindre un valor afegit, no limitant-se a ser un contenidor de continguts. El disseny ha d’aconseguir que la publicació tinga caràcter i sentit.

Per eixe motiu, el disseny navega entre la rigorositat d’una publicació editorial (articles, entrevistes, assajos, etc.), i la frescura i personalitat d’un caràcter manuscrit, que convida a que s’agafe el llapis i es participe.

interior de la impresión del llibret de falla

interior de la impresión del llibret de falla

Estructura d’aquest llibret de falla: una presentación per emoció

Per a cada emoció s’han creat unes presentacions que expliquen d’una manera gràfica i conceptual com es viu aquest sentiment dins del món faller, on pren gran protagonisme la fotografia realitzada, que capta i transmet eixa emoció.

Com a elements d’unió de les diferents emocions, s’han realitzat unes creacions gràfiques conceptuals basades en pensaments de personatges importants i il·lustres de la història, des de filòsofs del món clàssic, a cantautors, passant per artistes, directors de cinema, etc…

interior de la impresión del llibret de falla

El gràfics tenen un marcat estil estètic que intenten retre homenatge l’elaboració manual, convidant d’esta manera a que el lector participe i personalitze el llibre. Este estil marca el disseny al llarg dels continguts del llibre.

Nominacions en els Premis de la Federació dels Premis Lletres Falleres

Emociona’t ha sigut nominat en diverses categories en la Federació dels Premis Lletres Falleres:

Premi Climent i Mata, nominacions a millor disseny i millor maquetació.

Premi Mestre Ortifus, nominacions a millor portada i millor coherència i contingut.

Premi ComFet Ajuntament de Torrent: nominació a millor contingut infantil.

Des d’ací donem l’enhorabona a totes les persones implicades en la seua elaboració i els desitgem molta sort el dia de la gala!!

Un llibret de falla imprès en La Imprenta CG

Des de La Imprenta CG estem encantats d’haver participat en aquest projecte tan innovador de llibret de falla.

Nosaltres ja estem preparats per a les Falles 2017! I tu?

Si vols més informació al voltant d’imprimir un llibret de falla amb nosaltres, aquests enllaços poden ser-te d’utilitat:

La història del llibret de falla.

Consells per a imprimir un llibret de falla.

Un exemple d’un llibret de falla original imprès en La Imprenta CG.

interior de la impresión del llibret de falla