Cada 19 de març es cremen les falles i tot desapareix, tot menys el llibret faller, on s’arrepleguen els projectes i les il·lusions, el monument de la falla, lo boniques que estaven les falleres… i tot el que fa gran a la nostra festa. Per tot això el llibret de falla és un element important que cal cuidar, ja que és el testimoni que anem a deixar del nostre treball i del nostre pas per la comissió.

En La Imprenta CG som molt conscients de la importància dels llibrets de falles i per això els tractem amb molta atenció. Hem imprés llibrets de falles de tot tipus, des dels més sofisticats als més bàsics i econòmics, coneixem les dificultats que comporta traure endavant una comissió i per això adaptem els nostres preus a les possibilitats de cada falla.

[toc]

En la nostra web pots calcular el preu dels llibrets de falla més habituals. Si no trobes el que estàs buscant consulta amb el nostre departament d’atenció al client.

Som conscients que els llibrets de falles cal presentar-los a concurs o repartir-los en el dia adequat, per això el compliment de la entrega i la serietat són coses importants a tindre en compte quan se tria una impremta. En la nostra empresa tenim els mitjans tècnics necessaris i un equip de professionals que s’encarregaran de que el teu llibret siga entregat en el dia i hora acordats i estiga imprés amb alta qualitat professional.

Consells per a imprimir un llibret de falla

Per a aconseguir la millor impressió del teu llibret de falles has de tindre en compte factors com el tamany, el tipus de paper o l’enquadernació. A continuació tens uns senzills consells que t’ajudaran a triar bé a l’hora d’imprimir el teu llibret.

Quin tamany triar per als llibrets de falles?

Pots triar el tamany que desitges, però si necessites un llibret de falles econòmic, el més intel·ligent és adaptar-se als tamanys estàndard.

Per a llibrets xicotets la grandària A5 és ideal (15 x 21 cm): és molt econòmic, es pot dissenyar en vertical o en horitzontal, permet fotos vistoses si es col·loquen a tota pàgina i una grandària de lletra llegible. Les publicitats es poden col·locar a tota pàgina, els col·laboradors principals i a 2 per pàgina la resta i són ben visibles.

Per a llibrets més luxosos o de major presència, se sol utilitzar la grandària A4 (21 x 29,7 cm). Amb estes dimensions es poden posar fotos de la cort d’honor a gran format, collages amb imatges de les activitats, etc. És, en definitiva, el tamany adequat per a llibrets que contenen moltes imatges i càrrega visual, o també llibrets commemoratius.

Tal com hem comentat, si necessites un llibret de falles econòmic la millor opció és utilitzar el tamany A5 i combinar pàgines en color per a les fotos de la cort o del monument, amb fotos en blanc i negre per a les pàgines de text, la publicitat, etc. Els moderns sistemes d’impressió digital permeten combinar-les de qualsevol manera, sense preocupar-te. Al final només pagarás en color el que has imprés en color.

llibrets de falles de diferentes medidas y orientaciones

Com enquadernar un llibret de falla

En funció del pressupost, els llibrets es poden enquadernar en rústica (tapa blaneta) o en  tapa dura. Excepcionalment s’enquadernen en wire-o (gusanillo doble) o grapats.

Llibret de falla encuadernado en tapa blanda

Enquadernació en rústica (tapa blana): És una cartolina grossa que envolta les fulles del llibre i que fa de portada i contraportada. Habitualment es plastifica (mat o brillant) per a augmentar la resistència i evitar les taques, etc. El pegat de les fulles se fà amb cola de poliuretà (Cola PUR), el que garanteix un acabat altament resistent i professional.

Llibret de falla encuadernado en tapa dura

Enquadernació en tapa dura (cartoné): En este cas, la tapa és un cartó de 2 mm de grossor que es folra en paper (plastificat brillant o mat) i que s’uneix a l’interior amb uns díptics denominats guardes. És el tipus d’acabat més luxós, molt adequat per a llibres commemoratius o de prestigi.

Llibret de falla grapado

Llibrets de falles grapats: A l’enquadernació grapada les fulles es dobleguen per la meitat formant díptics que s’encarten els uns dins els altres, per subjectar-los se li posen dues grapes. És un tipus d’enquadernació ràpida i econòmica ideal per a llibrets de poques pàgines, programes de festejos, etc.

En el següent vídeo t’expliquem les difentes maneres d’enquadernar un llibret de falla.

Quin paper utilitzar en un Llibret de Falles

El paper més habitual és el couché, que permet imprimir fotografies amb gran qualitat i vistositat. És el paper que s’utilitza en els llibres amb fotografies a color. Es pot triar entre couché brillant i couché mat.

Una altra opció és el paper offset blanc (un paper molt porós amb un acabat similar al d’un foli convencional), el «ahuesado» (amb un to lleugerament ivori) i el reciclat. Estos papers s’utilitzen quan es vol donar un acabat diferent, que pot ser més experimental o modern, o vol manifestar una actitud respectuosa amb el medi ambient.

Demana una Mostra Prèvia (maqueta) per a evitar sorpreses

Una bona pràctica és sol·licitar la impressió d’una Mostra Prèvia. Imprimirem un exemplar per a que pugues comprovar com va a quedar. Utilitzarem el mateix tipus de paper i la mateixa màquina d’impressió per a que tingues clara la qualitat de les teues fotos, la visibilitat dels textos, etc. i ho pugues presentar a la comissió. Es una bona forma d’evitar-se sorpreses d’última hora o que l’acabat no s’ajuste a les expectatives de tots.

Imprimir Llibrets de Falla econòmics amb La Impremta CG

La majoria d’impremtes ofereixen imprimir llibrets de falla barats, però després apareixen una sèrie de costos suplementaris, i també els problemes. Molta gent aprofita qualsevol mínima variació o augment de pàgines per a incrementar el cost de manera excessiva. Amb La Imprenta CG  tindràs transparència total, els preus estan en la web, si augmenta o baixa la quantitat de pàgines, el tamany, etc… en tot moment podràs comprovar la diferència de preu.

També tindràs la tranquil·litat que tot el treball es realitza en les nostres instal·lacions. Moltes impremtes de València accepten els treballs però després subcontracten els processos, la qual cosa pot arribar a generar problemes, incompliment de les dates, acabats i qualitats que no s’ajusten als pactes i, al final, a l’hora de reclamar, uns es tiren la culpa als altres i ningú es responsabilitza. En el nostre cas, tant la impressió com l’enquadernació, es realitza en les nostres instal·lacions, de manera que tenim el control dels processos.

Calcula el preu d’impressió del teu llibret de falla en la nostra web, compara les diferents opcions i fes la comanda.

Imprimir programes d’actes fallers, díptics, cartells, calendaris, etc…

A més dels llibrets, és habitual que les falles necessiten un altre tipus de productes impresos, com cartells anunciadors, díptics o tríptics amb la programació d’actes, calendaris, etc.

En la nostra web podràs trobar molts d’eixos productes a un preu molt competitiu.

imprimir programas falleros

Confía en nosotros y ¡a disfrutar de las Fallas!

Exemples de Llibrets de falles originals:

Al llarg dels anys hem imprès infinitat de llibrets de falla, les comissions els dediquen molt de temps i esforç i aconsegueixen realitzar llibrets de falla molt originals i sorprenents, a continuació us mostrem alguns exemples: