Tenim el gust de presentar-vos la revista Ferida, un nou projecte editorial que acaba de nàixer per a difondre el joc de la pilota valenciana. Està impulsat per un equip d’entusiastes multidisciplinars (periodistes, fotògrafs, dissenyadors) que volen donar a conéixer l’art, les idees i les històries que envolten aquest esport des d’una perspectiva renovada i moderna. Nosaltres hem tingut el plaer d’imprimir-la als nostres tallers.

Revista Ferida, Impresa en la imprenta cg

El primer número de la Revista Ferida

impresion de revistas

.

Una revista de tinta i paper

En plena era digital, quan semblava que el paper anava a deixar d’utilitzar-se com a suport de transmissió de la cultura, surten multitud de publicacions i projectes editorials que recuperen la seua materialitat en paper i ens recorden que la fisicitat dels objectes resulta necessària en l’adquisició de coneixements, encara que siga només pel goig de tidre’ls a les mans i poder-los palpar i manipular.

El cas de revista Ferida és un bon exemple: el seu caràcter d’objecte físic ve reforçat pel gran tamany de la publicació (A3) que submergeix literalment el lector en les seues pàgines, l’acurat disseny gràfic realitzat per Antonio Mateo, les impactants fotografies (obra de reconeguts reporters com ara Txema Rodríguez, o dp Chaingeau i Pablo Fuentes) i la pròpia textura del paper reciclat que s’ha triat per a la seua impresió. Elements que donen una clara idea de la intenció per part dels editors de fer d’aquesta revista un veritable objecte de goig tàctil i visual.

interior de la revista Ferida, impresa en La Imprenta CG

La pilota valenciana no és un esport exclusiu dels homes

Revista Ferida, Impresa en La Imprenta CG

Interior de la revista, amb els retrats dels jugadors Pedrito, Miguelín i Tino fotografiats per dp Gaigneau

Pel que fa als continguts d’aquest primer número, a més de les fotografies i la part visual, la revista inclou una sèrie de reportatges, entrevistes i textos (obra d’Álex Zahinos, Vicent Borràs, Pedro Valero, Guillem Sanchis, Àlex Martínez Orts) que tracten de definir les claus d’aquest esport poc conegut entre les generacions més joves, així com reivindicar la seua vigència i importància en allò que proporciona singularitat a la identitat col·lectiva.

Presentació de Ferida en La Fábrica de Hielo

La revista Ferida va ser presentada en la Fábrica de Hielo el passat 21 de desembre davant un públic curiòs i desitjós de conéixer aquest nou projecte editorial que ha comptat amb sistema de micromecenatge per a la seua materialització.

cartell de la revista ferida

Cartell de la presentació de la revista que va tindre lloc a La Fábrica de Hielo el passat 21 de desembre

presentació revista ferida

Moment de la presentació de Ferida en La Fábrica de Hielo

revista ferida

Un lector amb un exemplar de Ferida

Colaboracions institucionals

La revista compta amb la col·laboració i suport de les següents institucions i entitats: Diputació de València, Corts Valencianes, Arroz Dacsa, Fundació Escola La Masía, Lorente Assessors, Pilotaveu, Pollos Planes, i Ajuntament de Vilamarxant.

Com obtindre un exemplar de Ferida

La revista està actualment en fase de distribució. En breu podrà ser comprada online. Si vols rebre un exemplar a casa, pots fer la reserva del teu número fent click ací.

revista ferida

Pots reservar el teu número de Ferida fent click ací